fbpx

Zorg- en opvoedingstaken | kinderalimentatie | verwachtingen over en weer

Ouderschapsplan

Joyce Ferket

Joyce begeleidt jullie bij het opstellen van het Ouderschapsplan en zorgt samen met jullie dat alle belangrijke onderwerpen besproken zijn. Zo ontstaat er een goed overdacht en duurzaam ouderschapsplan, waarmee jullie samen ouders voor jullie kinderen kunnen blijven, terwijl jullie als partners uit elkaar bent.


Deze taak klinkt soms gemakkelijk en zit verweven met een veelheid aan goede bedoelingen en voornemens op het moment dat je net uit elkaar gaat. Daarnaast leert de ervaring dat ook onuitgesproken verwachtingen een grote rol spelen. Door het Ouderschapsplan onder begeleiding met elkaar door te nemen komt het te staan op drie pijlers:

  • De praktische afspraken
  • Constructief ouderschap
  • Besproken verwachtingen ten aanzien van zaken die in de toekomst kunnen spelen, zoals nieuwe partners of een verhuizing.


De ervaring leert dat in een proces van uit elkaar gaan gemakkelijk pijnpunten bij elkaar worden opgebouwd, bovenop de pijnpunten die er reeds liggen vanuit de relatie en het besluit om niet meer met elkaar verder te willen gaan. Deze pijnpunten komen vaak onbewust en onbedoeld in het gezamenlijk ouderschap terecht. Precies hier zit de toegevoegde waarde van Joyce. Zij zal jullie, vanuit haar jarenlange ervaring met complexe scheidingssituaties, begeleiden bij het goed afhechten van de partnerrelatie, het bespreken van ‘oude’ en ‘nieuwe’ pijnpunten en het vormgeven van het gezamenlijk ouderschap wat na de scheiding overblijft. Wat voor veel ouders een meer ingewikkelde taak blijkt dan aanvankelijk wordt gedacht.

Ook wanneer je niet gehuwd bent is het zeer verstandig (en zelfs wettelijk verplicht) met elkaar een ouderschapsplan op te stellen. Ook dan blijft het na het uit elkaar gaan jullie taak om gezamenlijk het ouderschap over jullie kinderen vorm te geven. Waarbij het belang van het goed afhechten van de relatie en het bespreken van opgebouwde pijnpunten dezelfde blijft.


Na afronding van dit traject heeft u rust en duidelijkheid over het toekomstig ouderschap. Dit zorgt ervoor dat jullie na de scheiding de best mogelijke ouders blijven voor jullie kinderen.

Neem nu contact met ons op!

ADRES:

p/a Wethouder van Haperenstraat 36 E, 4813 AM BREDA

OPENINGSTIJDEN:

Wij zijn geopend van

09:00 tot 18:00 uur

TELEFOONNUMMER:

06-15 10 91 72