fbpx

“Scheidingsbegeleiding

met de juiste aandacht voor zowel de kinderen als de financiën”

Goede scheidingsbegeleiding is onmogelijk indien de mediator niet beschikt over de juiste pedagogische, juridische en financiële kennis!

Berry van Zuidam

Berry van Zuidam Mediator | Financieel Echtscheidingsadviseur | Trainer | eigenaar

Berry heeft een achtergrond als financieel planner en zich van daaruit verdiept in de begeleiding bij scheiding. Berry is aangesloten bij de Federatie Financieel Planners (FFP) en werd in 2017 uitgeroepen tot financieel planner van het jaar. Daarnaast is hij geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) sinds 2014 en Register-Mediator (MfN) sinds 2017. 


Voor u betekent dit dat Berry vanuit een brede inhoudelijke kennis met u mee kan denken in de vraagstukken rondom de woning, alimentatie, pensioenen, toeslagen en vermogen. Alles gericht op hoe u beiden na uw scheiding financieel zo gezond mogelijk verder kunt. 


Berry toont zich hierin als een betrokken, oplossingsgerichte en inhoudelijk kundige scheidingsprofessional. 


Naast de activiteiten als financieel scheidingsmediator verzorgt Berry, als freelance docent bij De Scheidingsdeskundige, trainingen en opleidingen aan financieel professionals, mediators, advocaten en andere deskundigen op het gebied van scheidingen. Hiermee hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de scheidingsbegeleiding in Nederland.

Berry is zelf na een relatie van 14 jaar gescheiden en vader van twee kinderen. Naast zijn jarenlange professionele ervaring heeft hij inmiddels dus ook van de andere kant ervaren welke emoties en onzekerheden er spelen in een scheiding.

Joyce Ferket

Joyce Ferket Mediator | Ouderschapsbemiddelaar | SCHIP-Behandelaar

Joyce heeft zowel een pedagogische (2002) als een psychologische (2006) HBO-opleiding afgerond. Hierna heeft zij als onderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming 10 jaar ervaring opgedaan in complexe scheidingssituaties. 

Tijdens haar werkzame jaren bij de Raad voor de Kinderbescherming heeft zij de opleidingen tot MfN Registermediator gevolgd en afgerond. Vervolgens heeft ze vanuit de gedachte ‘goede begeleiding bij de start van een echtscheiding voorkomt een vechtscheiding’ Praktijk MOOS opgericht. 


Naast de eerder genoemde opleidingen heeft Joyce ook een Master in de Transactionele Analyse en het diploma tot expert SCHIP-behandelaar. Hiermee heeft zij alles in huis om u en uw kinderen in de periode voor, tijdens en na de scheiding vanuit kennis en kunde te begeleiden. 


Joyce is een scheidingsbegeleider die werkt vanuit haar missie: wanneer je je kinderen geen ouders meer kunt bieden die gelukkig samen zijn, bied hen dan in ieder geval ouders die gelukkig uit elkaar zijn en als ouders van hun

kinderen met elkaar kunnen samenwerken. 


Nieuw geluk is er natuurlijk niet meteen. Hier gaat een periode van rouw en verdriet aan vooraf, maar ook boosheid en vaak onbegrip, bij alle gezinsleden. Hier kunnen ouders en kinderen vaak wel een steuntje in de rug bij gebruiken.

Joyce kenmerkt zich in haar werk door betrokkenheid en empathie, maar ook door regie en eerlijkheid.

Ooit zei een client aan het einde van een traject tegen haar: “Je begeleiding heeft gevoeld als een warme jas in een stevige storm”. Deze uitspraak raakt direct aan wat Joyce voor haar cliënten wil betekenen. 


Wat wellicht ook fijn is om te weten, is dat Joyce niet alleen werkt vanuit haar professionele ervaring. Ze is na een relatie en huwelijk van 18 jaar en als ouders van twee kinderen zelf ook gescheiden. Inmiddels is zij moeder in een samengesteld gezin. Dit maakt dat Joyce ook uit eigen ervaring weet hoe moeilijk sommige zaken kunnen zijn en hoeveel emotie er in het geheel van een scheiding meespeelt.