fbpx

Rust en duidelijkheid

door samenwerking

tussen professionals!

Goede scheidingsbegeleiding is onmogelijk indien de mediator niet beschikt over de juiste pedagogische, juridische en financiële kennis!

De keuze voor mediation maak je om met rust en duidelijkheid de toekomst in de gaan. Je wilt ten slotte samen de best mogelijke ouders blijven voor jullie kinderen. Precies wat zij verdienen!

Drie aspecten

Tijdens de mediation wordt aandacht geschonken aan de volgende aspecten

 1. Sociaal-emotioneel
 2. Juridisch
 3. Financieel

Twee mediators

Optimale samenwerking

Om rust en duidelijkheid te kunnen bieden werken twee mediators nauw samen: Berry van Zuidam en Joyce Ferket. Ieder vanuit zijn/haar eigen expertise.

Aan het einde van de mediation hebben jullie duidelijke afspraken gemaakt, inzicht in de financiële situatie, helderheid over de woonmogelijkheden en zijn de verwachtingen over het toekomstig ouderschap over en weer duidelijk. Dit zorgt voor rust: voor het verwerken van de scheiding en je eigen toekomst.

Wat regel je tijdens het scheidingsproces?

Echtscheidingsconvenant

 • Verdelen vermogen
 • Afspraken echtelijke woning
 • Inkomen toekomst (partneralimentatie)
 • Verevening pensioen
 • Fiscale afspraken
Ouderschapsplan

 • Hoe zijn de kinderen betrokken?
 • Zorg- en opvoedingstaken
 • Delen van informatie
 • Verdeling kosten (kinderalimentatie)
 • Verwachtingen toekomsten situaties, zoals:

-> verhuizing

-> nieuwe partner

-> problemen rondom de kinderen

Wanneer beide documenten in goed onderling overleg zijn opgesteld zullen deze door middel van een gezamenlijk echtscheidingsverzoek ingediend worden bij de Rechtbank. Hiervoor is de inzet van een advocaat nodig. Als mediator werken wij hiervoor reeds een aantal jaren, in alle tevredenheid, samen met diverse advocaten(kantoren) en kunnen dit traject voor jullie begeleiden.


Specialismen

De echtelijke woning

Wanneer je bij de bank informeert of een van beiden de woning over kan nemen, is het antwoord vaak dat je het convenant aan dient te leveren.Dankzij onze jarenlange ervaring als financieel adviseur kunnen wij jou al in een vroeg  stadium antwoord geven op deze vraag.

De ondernemer

Een onderneming geeft een extra dimensie binnen een scheiding. Wat is de onderneming waard? En wat is het inkomen van de ondernemer?Neem nu contact met ons op!

ADRES:

p/a Wethouder van Haperenstraat 36 E, 4813 AM BREDA

OPENINGSTIJDEN:

Wij zijn dagelijks geopend van

09:00 tot 18:00 uur

TELEFOONNUMMER:

06-15 10 91 72