fbpx

Relaties | Corona-crisis

Thuiswerken met je partner:

Hoe komen jullie de crisis door?

Inmiddels geeft het kabinet al een aantal weken het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. En we kunnen voorspellen dat dit nog wel even zo blijft.


Dit betekent automatisch veel tijd doorbrengen met het gezin. Het klinkt als een ideale situatie. Maar helaas is dit niet altijd het geval.


De kinderen zijn thuis, dus je hebt ineens de rol van juf/meester erbij gekregen. Het werk gaat ‘gewoon’ door, maar niet zoals je gewend bent. En je partner wil ook opeens al je aandacht. “Ik kan me zelf niet in stukjes snijden” zal in deze tijd meer gezegd worden dan ooit.


Maak duidelijke afspraken

Maak duidelijke afspraken met je partner. Wie helpt de kinderen met school? Wanneer heb je tijd voor heb werk? Wie doet de boodschappen? En de huishoudelijke taken?


Maak een duidelijke planning met elkaar, zodat een ieder weet wat er van hem/haar wordt verwacht. En bespreek dit ook met jullie kinderen.


Blijf in gesprek

Zijn er dingen die je niet prettig vindt op dit moment? Bespreek ze als je even rustig alleen met je partner bent. Heb je zorgen? Deel ze met je partner.


Het is een nare fase waar we in leven, maar de crisis kan wel voor enorme verbinding zorgen en jullie (nog) dichter bij elkaar brengen!


Sluit de dag samen af

Letterlijk alles loopt nu door elkaar. School, werk, huishouden, enz. Zorg dat jij en je partner de dag echt samen afsluiten. Maak er een soort ritueel van. Dit kan samen een filmpje kijken zijn, of een wijntje drinken. Het maakt niet uit, als het voor jullie maar fijn voelt.


Mocht je hulp nodig hebben om samen het gesprek te voeren, dan zijn jullie natuurlijk van harte welkom.


Ik ben bereikbaar op 06-15109172 of via berry@vanzuidammediation.nl

Ben je een samengesteld gezin? Kijk dan hier. Joyce Ferket is gespecialiseerd in de coaching van samengestelde gezinnen. Zij is bereikbaar via 06-14 12 62 34‬ of joyceferket@praktijkmoos.nl