Hypotheek en scheiden
Bij de verdeling van de gezamenlijke bezittingen speelt de woning een grote rol. De hypotheek verdient bij het scheiden de nodige aandacht.
In dit artikel gaan wij in op de hypotheek ten tijde van het scheidingsproces.
Bij de verdeling van de gezamenlijke bezittingen speelt de woning een grote rol. De hypotheek verdient bij het scheiden de nodige aandacht.
In dit artikel gaan wij in op de hypotheek ten tijde van het scheidingsproces.
Je besluit om te gaan scheiden en weet eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen.
Als je om je heen vraagt wie je kan begeleiden krijg je diverse antwoorden. Het kan zijn dat mensen adviseren het zelf te doen. Ze zeggen namelijk dat het niet zo ingewikkeld is. Of ze adviseren je naar een advocaat te gaan. Je wilt ten slotte wel krijgen waar je recht op hebt. In de adviezen wordt ook de mediator genoemd. Maar wanneer heeft mediation nou zin?
De corona-crisis heeft gevolgen voor het inkomen. De vraag is of het nog mogelijk is alimentatie te betalen. Wij gaan in op de mogelijkheden tot wijziging.
Jullie hebben gezamenlijk een koopwoning. En nu gaan jullie scheiden. Dan komt al snel de vraag: wie krijgt het huis? Op deze vraag is niet zomaar antwoord te geven.
Mediator is geen beschermde titel. Als men aan bepaalde voorwaarden voldoet kan je je inschrijven als MfN-registermediator. Daarnaast kan je je verder specialiseren. Lees hier verder…
Als scheidingsbegeleider heb ik dagelijks stellen aan tafel die uit elkaar gaan. Dit heeft tot gevolg dat er één en soms twee nieuwe woningen gezocht moeten worden.
Maar als je € 30.000,- verdient kan je maximaal € 130.000,- financieren. Wat koop je daar op dit kan moment nog voor? Waarschijnlijk…
In dit artikel gaan wij in op het beëindigen van de partneralimentatie wanneer de alimentatiegerechtigde gaat samenwonen.
Thuiswerken met je partner: Hoe komen jullie de crisis door? Inmiddels geeft het kabinet al een aantal weken het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. En we kunnen voorspellen dat dit nog wel even zo blijft. Dit betekent automatisch veel tijd doorbrengen met het gezin. Het klinkt als een ideale situatie. …
Hoe lang loopt de partneralimentatie? Op 1 januari 2020 is de wettelijke termijn voor de partneralimentatie ingrijpend gewijzigd. In de artikel zal ik ingaan op de situatie vóór 1 januari 2020 en na 1 januari 2020. De regels vóór 1 januari 2020 De basis van de wetgeving vóór 1 januari 2020 …
Wordt afkopen partneralimentatie de nieuwe standaard? Per 1 januari 2020 heeft er een wettelijke wijziging plaatsgevonden betreffende de maximale duur voor de partneralimentatie.Voorheen was de standaard 12 jaar. Nu nog maximaal 5 jaar. Zie hier een toelichting op de regels en uitzonderingen Gevolgen financiering Over dit onderwerp is de afgelopen periode …