fbpx

Partneralimentatie | Kinderalimentatie | Corona-crisis

De gevolgen van de Corona-crisis voor alimentatie

“Opeens zit je er middenin”

Opeens zit je er middenin. Vergaande maatregelen van het kabinet. Maatregelen die voor jou directe gevolgen hebben voor het inkomen.

Waarschijnlijk omdat je ondernemer bent. Opdrachten die opeens stoppen. De aanwas van nieuwe opdrachten valt stil. En ga zo maar door. De omzet en daarmee de winst keldert.


Wijziging van omstandigheden

Nu het inkomen is verminderd noemt men dit een wijziging van omstandigheden. En dit is een grond om de alimentatie te herzien. Belangrijk hierbij is dat de terugval in inkomen niet verwijtbaar is. En we kunnen denk ik vaststellen dat jij de Corona-crisis niet jouw schuld is.


Wat te doen?

Je kan bij de rechtbank een herzieningsverzoek indienen. In een juridische procedure zal bekeken worden of het inkomen hersteld kan worden. Óf als ondernemer na het aflopen van crisis, óf wanneer je een baan in loondienst kan krijgen.


Mijn advies zou zijn een procedure te voorkomen. Ga het gesprek met je ex-partner aan. Leg uit welke gevolgen jij voelt van de Corona-crisis. Kijk of je een tijdelijke wijziging overeen kunt komen met een duidelijk evaluatiemoment. Het is ook ik zijn/haar belang dat jij als ondernemer overeind blijft!


Komen jullie er niet samen uit? Neem dan gerust contact op. Ik heb mij als mediator gespecialiseerd in het financiële aspect van een scheiding.


Succes in deze lastige tijd.


Berry van Zuidam

06-15109172

berry@vanzuidammediation.nl

Voel je vrij om dit bericht te delen. Een bronvermelding wordt op prijs gesteld.

partneralimentatie

“Praat met je ex-partner over het probleem dat ontstaat. Het is ook in zijn/haar belang dat jij als ondernemer overeind blijft!”

Neem gerust contact met ons op!

ADRES:

p/a Wethouder van Haperenstraat 36 E, 4813 AM BREDA

OPENINGSTIJDEN:

Wij zijn geopend van

09:00 tot 18:00 uur

TELEFOONNUMMER:

06-15 10 91 72